Architektura i nowoczesne budownictwo – Green Hill / Tengiz Alaverdashvili

Dzięki uprzejmości Tengiz Alaverdashvili Lappset Group Oy przyznała pierwszą nagrodę w ich międzynarodowym konkursie na projekt 3 pokolenia na rzecz Tengiz Alaverdashvili.
Green Hill ..
Jego uproszczone podejście do wielopokoleniowej, uniwersalnej przestrzeni parkowej stworzyło projekt, który opiera się wyłącznie na programach użytkowników, umożliwiając przyjemną, relaksującą atmosferę.
Dodatkowe zdjęcia i opis architektów po przerwie.
CONCEPT Courtesy Tengiz Alaverdashvili Celem wniosku jest stworzenie uniwersalnego miejsca, w którym wszystkie trzy pokolenia będą czuć się komfortowo.
Powinno to być miejsce, w którym wszystkie trzy pokolenia czułyby się komfortowo.
Powinno to być miejsce, które wszystkim się spodoba, przestrzeń, w której mogą się ze sobą komunikować.
gdzie można się bawić i bawić, a drugi po prostu odpocząć, obserwować, jak inni bawią się, a nawet dołączyć do nich projekt składa się z trzech elementów koncepcyjnych:.
zielonego wzgórza .,.
okrągłej schodów.
i.
las latarni ulicznych ..
Zielone Wzgórze .
możesz go obejść, wspiąć się na niego, położyć na szczycie i po prostu poczuć naturę.
Natura to miejsce, w którym każdy w każdym wieku czuje się komfortowo, zrelaksowany, zdrowy, radosny itd.
Ta propozycja oferuje każdemu zbliżenie się do natury.
Dzięki uprzejmości Tengiz Alaverdashvili Okrągłe schody.
Obejmuje wzgórze i składa się z betonowej konstrukcji i modułowych drewnianych elementów.
Podczas gdy starsi ludzie mogą na nim usiąść, młodsi mogą leżeć na drewnianej ławce, a dzieci mogą nawet wspinać się i biegać po schodach, skakać stamtąd itd.
Las uliczny.
Służy do oświetlenia, ale również służy jako część placu zabaw.
Losowy układ słupków imituje drzewa w lesie.
Dzieci mogą biegać między tymi metalowymi drzewami, próbując się złapać, młode pary mogą oprzeć się o słupek, by dać sobie nawzajem buziaka w romantyczny wieczór pod delikatnym oświetleniem latarni.
Plac zabaw może być z powodzeniem stosowany zgodnie z jego koncepcją o każdej porze roku.
RAPORT JURY: Dzięki uprzejmości Tengiz Alaverdashvili Jury wybrało wpis.
Green Hill.
Tengiz Alaverdashvili z Tbilisi, Georgia, jako zwycięzca pierwszej nagrody.
Jury podkreśliło, że jego praca jest prosta i zachęcająca do pejzażu, a jednocześnie czysta.
Ma relaksującą atmosferę, łatwo nawiązać kontakty towarzyskie.
miejsce spotkań dla 3G.
Umożliwia również darmową grę i daje możliwość darmowej gry.
Nadaje się do wielu okolic i na różne pory roku.
Element błyskawicy jest jednocześnie elementem zabawnym.
Strona konkursowa TUTAJ
[hasła pokrewne: wysokość baterii wannowej, rolety dzień i noc, podsypka cementowo piaskowa ]

Powiązane tematy z artykułem: podsypka cementowo piaskowa rolety dzień i noc wysokość baterii wannowej